Pyörittely seis!

Nyt alkaa olla pohja valmis. Puoli vuotta on mennyt, tunteja en halua ajatella, mutta nyt alkais olla paketti kasassa. Kyseessä siis hirsirunkoinen talomalli, jonka pohjaa olemme muokanneet perheellemme sopivammaksi.Kuva on ihanasti vinksallaan, alkuperäinen piirrospohja ei ole noin vino... ;)
Ikkunoita ei varmaankaan tule noin paljon, keittiöön ehkä kaksi eli yksi molemmille hirsiseinille. Väliseinien pohdinta alkaa, käytetäänkö hirsipaneelia viimeistelyyn vai jotain muuta. Voi olla että tulee muutakin, hirsiyliannostus ei kiinnosta.

Täpinöissään kyllä olen, ollaan saatu mahtumaan arjen luksusta verraten pieneen neliömäärään. Vanhempien kylppäri on yksi huoneista, jonka valmistumista en malta odottaa! Jouduttiin ottamaan terassilta tilaa meidän makkarille, näin saatiin ekstraneliöitä pukeutumistilan muodossa.

Kodinhoitohuonekin saatiin mahtumaan, vaikkakin piti tehdä "patti" talon eteen. Käynti sinne on kuitenkin luontevaa suoraan eteisestä, sinne voi kuraisimmat tyypit sujahtaa sotkemasta :)

Vierasvessa on ahdas mutta pakollinen kompromissi, koitan saada sinne tilan tuntua sopivan kokoisilla kalusteilla....onnistuukohan? Koppi mikä koppi, mutta hätä ei lue lakia ja kyllä siellä saa asiansa hoidettua ;) L-portaat on hienot ja mahtavaa, että niiden alapuolinen tila saadaan näin hyödynnettyä, saataiskohan sinne vielä pieni säilytystilakin, eiköhän.Yläkerta pieneni aavistuksen, mutta emme lähteneetkään karsimaan makuuhuoneita enempää kuin yhden. Lapsia on kuitenkin monta, tilaa tarvitaan. Yksi mahdollisuus on tehdä isoimmasta makuuhuoneesta lasten olo/pelihuone myöhemmin. Voi olla, että hormien paikka muuttuu vielä hieman, yksi makuuhuone saattaa joutua ottaamaan hieman muurattua seinää sisäänsä...
Varastohuone tulee tarpeeseen, sinne saadaan kausivaatteet muualta tilaa viemästä ja kaikki muukin arjessa tarpeeton, esim. joulutavaraa on monta laatikkoa *viheltelee* :D
Yläkerran kylppärissä ehkä siirrellään pöntön ja lavuaarin paikkaa ja valaistus on tärkeä miettiä, huoneeseen ei tule ikkunaa. Kattoikkuna kävi hetken mielessä, mutta mahdolliset vesivahingot ei kiinnosta. Ehkä kylppärin oveen tulee lasia? Ja kaikkien makuuhuoneidenkin?
Aulaan ei paljon mahdu, läpikulkupaikka enemmän. Siinäkin ikkunattomuus aiheuttaa mietintää, mutta koska halusimme simppelin (eli edullisen) kattomallin ja terassia alas, on valo kannettava säkillä sisään hölmöläisten malliin :D Not. Led = ratkaisu?

Mutta näin. Pohja on siinä. Meille sopiva <3

Kommentit

 1. Onnea pohjasta! Muistissa on vielä kuinka hyvä tunne tuo on :)

  VastaaPoista
 2. Varmasti ihana tunne, kun pyörittely vihdoin päättyy! Onnea edistymisestä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiinnosta vielä kysyn, kun muistelin, että teille on tulossa samankokoinen talo kuin meille. Minkä kokoisia nuo alakerran huoneet ovat? Khh, mh keittiö ja oh?

   Poista
  2. Khh on n. 6, pienempi mh n. 10, aikuisten mh n. 20-21, keittiö n. 17 ja olohuone n. 20.
   Kertyy niitä neliöitä vaikka kuinka yrittää pitää pakettia tiiviinä, liikaakaan ei voi karsia.

   Poista
 3. Moi! Hyvältä näyttää! Mielenkiinnosta kyselen, että onko teille tulossa Finnlamellin hirsitalo? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Aika näyttää, mikä hirsitoimittaja meille tulee :)

   Poista
 4. Hienoa että on pohja valmis, onnea siitä. :) Vierasvessan pienuutta on helppo kompensoida sisutusratkaisuilla ja tuoda niillä tilan tuntua. Juurikin sopivan kokoiset kalusteet ja jos laitatte laattaa, niin kannattaa laittaa isot, suurentaa tilaa. ;) Sit vaan iso peili ja vaaleat värit niin ei se niin pieni sitten olekaan. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Viestisi piristää päivääni!