Kotona ollaan!

70 viikkoa rakentamista on takana (edessäkin jokunen viikko) ja nyt ollaan viisi yötä nukuttu uudessa kodissa. Viikkojen laskeminen on alkanut maansiirtotöiden aloituksesta, talon runko tuli meille juhannuksen 2016 jälkeen. Paljon on saanut töitä paiskia tähän saakka, miehen hartiapankki on ollut parasta luottoluokitusta.

Smeg <3

viihtyisä olohuoneemme :D

Hieman harmittaa keskeneräiseen taloon muuttaminen, mutta ei talous eikä luonne antaneet periksi pitkittää piinaa enää vaan muutettava oli kun lupa saatiin. Kovasti jännitettiin käyttöönottotarkastusta, mutta sehän olikin ihan leppoisa tilaisuus. Huomautuksia tuli muutama, mutta pääosin oltiin saatu talo asuttavaan kuntoon.

Toimivaa suihkua ei vielä ole, parin päivän päästä on, kunhan saadaan silikonit paikoilleen ja kuivumaan. Suihkutilan saumauksessa kävi semmoinen katastrofi, että kesken saumauksen aamuyöllä mies lukitsi itsensä talon ulkopuolelle. Väsynyt rakentaja kävi ulkona pesemässä ämpäriä ja painoi mennessään oven lukkoon avainten ja puhelimen jäädessä sisälle. Ei auttanut muuta kuin reipas kävelylenkki vuokra-asunnolle, avaimet messiin ja pyörällä takaisin. Siinä ajassa saumalaasti ehti jämähtää laattoihin niin tiukkaan, että sitä on nyt rapattu lähes jännetuppitulehdukseen saakka iltaisin. Ja tokihan laatat, joita piti rapata, olivat pikkuriikkisiä mosaiikkilaattoja, sori vaan sanoo tämä suunnittelija ;)
Nyt on valmista silikonien laitolle! Päästään siis ehkä loppuviikosta suihkuun!! Onneksi mummolassa sauna lämpiää meille, ettei tarvitse ihan likatoukkina olla ja pyykitkin siellä hoituvat.

ihana sadesuihku odottaa vielä hetken käyttöönottoa

jämähtänyttä saumalaastia


Muuta keskeneräistä on kodinhoitohuone, makuuhuoneiden pintamateriaalit, kattopaneelit puuttuvat yläkerrasta, vanhempien kylppärin seinälaatat ym. Ne perinteiset listat puuttuvat myös joka paikasta :D

Päivä kerrallaan tehdään valmista, hypitään tavarakasojen yli ja järjestellään. Vinkkinä kaikille rakentajille, että käyttäkää rakentamisaikana muutama päivä tavaroiden pakkaamiseen ja läpikäyntiin. Meillä muutto kesti kolme päivää!! Meinas loppuvaiheessa jo huumori loppua, onneksi oli apukäsiä hommissa. Vaikka muka olin karsinut tavaraa ja myynyt kaikenlaista kirpparilla, niin silti katselen epätoivoisena tätä joka paikan valloittavaa tavaramäärää. Lapsimäärää en voi oikein syyttää, koska tässä muutossa oli mukana vain kahden lapsen tavarat edellisen muuton neljän sijaan ;)

Kaikesta huolimatta ihanaa olla vihdoin kotona, kahden kodin välillä ramppaamista ei tule ikävä! Ja nuo näköalat hurmaavat aina uudelleen <3

Kommentit

 1. Mahtavaa, oikein paljon onnea uuteen kotiin :) meillä myös hirsitalon rakentaminen hartiapankilla, viime elokuussa aloitettiin. Tämä postaus antaa toivoa, että ehkä mekin joskus päästään muuttamaan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Kovasti tsemppiä teille! Tarpeeksi lepoa ja ravintoa sekä yhteistyötä, niin varmasti onnistuu :)

   Poista
 2. Voi vitsi miten upeeta!! Onnea uuteen tupaan. Ootte te hurjia... :)

  Ja kiva kuulla, että toimiva suihku ei ollut tarkastuksen este. Mehän myös tasan muutetaan keskeneräiseen... 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos te toiset hurjat :)

   Keskeneräinen on uus muuttovalmis :D

   Poista
 3. Onnea uuteen kotiin! Ihana tuo jääkaappi!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Haaveiden Smeg on vihdoin kotona, tulee hyvä mieli joka kerta kun käy jääkaapilla <3 ei vaan liian usein passaa aukoa sitä :D

   Poista

Lähetä kommentti

Viestisi piristää päivääni!