Liki kaksi kuukautta asuttu talossa

Aika menee nopeasti, joulukuu kolkuttaa jo ovella. Olisiko meidän kannattanut muuttaa vasta jouluksi kotiin vai oliko hyvä asia muuttaa suht valmiiseen kotiin?
Mielestäni oli ihan oikea ratkaisu muuttaa keskeneräiseen taloon. Arki sujuu täällä ihan hyvin, toki pyykkirumba meillä on vielä mummin harteilla. Kulkeminen raksan ja kodin välillä oli rasittavaa, muuttolaatikoiden keskellä ei ollut kivaa eikä mieli päässyt lepäämään missään välissä.

Miehen vanhemmat urakoivat polttopuuvajat täyteen ja pihan siistiksi!

Vaikka talomme on keskeneräinen, olen nauttinut suunnattomasti jo siitä. Keittiö on toimiva ja valoisa (jos niin voi kaamosaikaan sanoa). Esteettisesti myös keittiö on onnistunut, vaaleat laatikostot yhdessä tammitason ja - lattian kanssa luovat lämmintä tunnelmaa. Väriläiskiäkin on, unelmieni jääkaappi ilahduttaa joka päivä. Ikean kodinkoneet ovat toimineet hyvin, uunin valikko naurattaa, siinä on melkein joka ruokalajille oma toiminto. Ainoastaan liesituulettimen palaneet lamput harmittavat, näin nopeasti niiden tuskin tulisi lopettaa yhteistyönsä?

Eteinen toimii, on avara ja tilava. Yksi irrallinen vaatekaappi riittää meidän tarpeisiin ja kenkiä varten on kurakaukalot sekä Ikean Lack-hyllyjä seinällä.

Kodinhoitohuone valmistuu pikkuhiljaa. Aika on myös hyvä asia, sillä suunnitelmia voi muokata vieläkin. Meidän vanhempien kylpyhuoneen laattavalintakin taitaa muuttua tässä odotellessa.Makuuhuoneet ovat kattopaneeleja vailla, hieman esteetikon silmää se haittaa. Olisi mukavampi katsella paneelikattoa kuin höyrynsulkupapereita teippeineen ja sähköjohtoja ;) Onneksi meidän makkarista avautuva näkymä paikkaa puutetta loistavasti. Kauhean lämpimiä makuuhuoneet eivät ole, koska ylhäällä ei ole lattialämmitystä eikä ilmanvaihtokaan ole vielä käynnissä. Toisaalta ihana nukkua viileässä.

Nuorimman lapsen makuuhuone on työn alla ja toiveissa on että se valmistuu loppuviikosta. Huoneen läpi menevän hormin kotelointi on menossa, kipsilevyseiniä tasoitettu ja sinnekin pitää kattopaneelit saada paikoilleen. Oi sitä onnen päivää, kun neiti pääsee huoneeseensa leikkimään <3

Mutta kaiken kaikkiaan talomme on ihana ja meille sopiva. Valmistuu voimien mukaan, muistetaan myös nauttia levostakin ja jouluvalmisteluista.Kommentit

 1. Jotenkin lohdullista lukea, että ratkaisu on ollut oikea. T. Nimim. Huomenna irtisanotaan motivaatiokämpän vuokrasopimus, eikä kaikki väliseinärungotkaan ole vielä pystyssä... 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämä on seikkailu ja talon rakentaminen varsinkin :D
   Tsemppiä teillekin! (äkkiäkös ne rungot pystyyn nousee...heh!)

   Poista

Lähetä kommentti

Viestisi piristää päivääni!