Tammikuun touhuja

Vuosi on lähtenyt käyntiin ja rakentaminen jatkuu normiarjen keskellä.

Rakentamispuolella on takan kotelointi saatu tehtyä ja puita on polteltu. Testaamisvaihe menossa, mietitään onko kotelointi nyt hyvä vai tehdäänkö muutoksia ennen pintakäsittelyä. Hyvä että on aikaa miettiä, ettei tule rakennettua ja purettua moneen kertaan.

Meillä mies (insinööri) on onneksi harkitseva ja jaksaa miettiä ratkaisuja pidempään, itse taas koitan hötkyillä ja hoputtaa. Helppohan minun on, kun ei tarvitse jokaista ruuvia kiristää ja lautaa katkaista. Yhdessä jutellaan ja mietitään ratkaisuja, sillä tavalla ne hioutuvat aikalailla sopiviksi.

Tämän hetken projekti on kodinhoitohuone, jossa tilaa ei ole paljon eli haastavaa saada sinne tarpeelliset toiminnot. Kaikessa on otettava hirsiseinien eläminen huomioon sekä nuo "ihanat" koteloinnit, joihin on päästävä tarvittaessa kurkkimaan. Meillä on kohta tarkistusluukkuja kuin tonttuovia konsanaan :D

Kodinhoitohuoneeseen mahdutetaan nyt pesukone ja kuivausrumpu, pieni pesupaikka altaineen, siivous- ja kierrätystavarat sekä reilusti tasotilaa. Siellä on lisäksi teknisen tilan jutut eli jakotukit, sähkökaappi sekä möhkäle seinässä (ilmanvaihtokone). Melkoinen palapeli.

Rakennuslupakuvassa näkyvä PA eli pakastin siirrettiin yläkerran varasto/työhuoneeseen. IV-kone on hieman eri paikassa, samoin sähköpääkeskus.

Jälkiviisaana olisin ottanut huoneeseen isomman ikkunan, mutta sen lisääminen onnistuu hirsitalossa suht helposti. Tehdään nyt huone valmiiksi ja mietitään lisähommia myöhemmin.

Kommentit