Puolivuotiskatsaus

Piti ihan sormilla laskea pariin kertaan ja todeta, että ollaan tosiaan puoli vuotta asuttu talossa! Jestas! Aika laukkaa eteenpäin. Muutto keskeneräiseen taloon oli valinta, jota meidän on turha jälkikäteen jossitella. Vinkiksi muille: jos teillä on mahdollisuus tehdä talo valmiiksi ennen muuttoa, tehkää!! Hermot on koetuksella, kun tuntuu että joka nurkka on vailla huomiota. Koti, jonka pitäisi olla rentoutumisen paikka, ei sitä keskeneräisenä ole. Välillä jaksaa naurattaa, välillä ei.

Miten talo on sitten toiminut tämän puolen vuoden aikana? Tässä pikakatsaus: 

Mielestämme hyvin. Kovimmilla pakkasilla lämpöä ei ole ihan riittänyt yläkerrassa, mutta lisälämpöä on saatu pattereista, jotka hankittiin lastenhuoneisiin. Nyt kun aurinko on alkanut lämmittää, huomaa vaikutuksen myös sisätiloissa. Etelän puoleiset isot ikkunat imevät lämpöä sisälle niin ala- kuin yläkerrassakin.
Keittiö toimii hyvin, säilytystilaa on riittävästi. Tasotilaa piti olla paljon, mutta huomaamatta ne keräävät tavaraa ja tila vähenee. Raivausta tasaisin väliajoin. Uuni on hyvä ja sen korottaminen oli loistoratkaisu. On niin kiva kun ei tarvitse kumarrella ottamaan ruokaa uunista. Kaikenlaisia toimintoja uunissa riittää, kaikkia ei ole vielä kokeiltukaan :)
Kaikki hanat ovat toimineet myös hyvin, vessanpöntöissä ainut ongelma tuntuu olevan pieni huuhteluvesimäärä. Yhden pöntön olemme saaneet tukkoon, kun "tavara" ei liukunutkaan pois...hiukan vaati rassaamista mutta nyt toimii.
Pikkuhiljaa raksapahvien alta esille päässeet tammilankkulattiat ovat niin ihanat kuin ajattelimmekin. Hieman ne paukkuvat eli elävät ilman kosteuden mukaan.Seinien hirsipaneelit elävät myös ja paljastavat maalaamattomat kaistaleet väleistä. Pensseli käteen ja rakoja maalaamaan vaan!


Mitä ollaan saatu tehtyä sitten viime kirjoituksen? Kodinhoitohuone on melkein valmis,pesukone pesee ja kuivuri kuivaa. Miehen iv-koneen alle rakentamat hyllyt riittävät lukuisille kierrätysastioille, meillä pyritään kierrättämään mahdollisimman paljon. Pesunurkkauskin saatiin pieneen tilaan mahtumaan, se on saumausta vaille valmis.


Meidän vanhempien kylpyhuone eli hienommin ensuite on myös käyttökunnossa. Ammekylpy on arjen luksusta, josta nautitaan välillä. Vaahtokylpy jos mikä vie ajatukset hetkeksi pois keskeneräisyyksistä...


Välillä sattuu myös ikäviäkin juttuja, keittiötä siivotessa kaadoin lasisen öljypullon induktioliedelle...rikkihän se meni...
Pientä harmia, onneksi rakentaminen on muuten sujunut onnettomuuksitta (kopkop!)


Pääsiäispupun jälkiä on meillä näkynyt jo pihalla, saa nähdä minkälaisia yllätyksiä pupu tuo tullessaan ;)
Oikein rentouttavaa ja herkullista pääsiäistä kaikille!Kommentit

 1. Hei onnea kotiin! Jos pönttöjen kanssa on vielä ongelmia niin huuhteluvesimäärää voi säätää. Edellisen talomme remontissa putkimies oli säätänyt pienenkin huuhtelun täysille ja jonkin osan väärinpäin. Tämä selvisi, kun valitin huonosti toimivasta pöntöstä IDOlle ja heidän huoltomiehensä tuli katsomaan tilanteen. Niin ja siinä alkuperäisessä putkifirmassa olin nimenomaan pyytänyt paikalle asentajaa, joka osaa asentaa seinä-wc:n ja hänellä oli vielä oppipoika mukanaan - oppi sitten asentamaan väärin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Pitääpä tsekata vielä nuo pönttöjen asetukset...

   Poista

Lähetä kommentti

Viestisi piristää päivääni!