Elokuu ja paluu arkeen

Niin vain heinäkuukin vilahti ohi. Ensin tuntui ettei ole kesäistä ollenkaan, kun ilmat oli viileät mutta kyllähän ne helteetkin sitten tulivat. Todellakin. Lamaannuttivat ainakin minut raksa- ja muissakin hommissa. Liian kuumaa oli eikä yölläkään saanut levättyä. Mies jaksoi tehdä töitä piharakennuksessa, mutta kyllä hänellekin tauot ja uintiretket kelpasivat.

Alkuhelteillä vielä jaksoin maalata yläkerran makuuhuoneiden lautalattioita. Kolme makuuhuonetta, kolme maalikerrosta jokaiseen (pohjustus ja kaksi kerrosta maalia). Uula puulattiamaalilla käsittelin lattiat, tyttären huoneeseen ihanaa pinkkiä sävyä, muihin makkareihin vaaleanharmaata. Maalaamisessa käytin sekä sivellintä että mohairtelaa. Aika helppoa hommaa, kunhan oli ensin siirretty kaikki kalusteet huoneista pois ja hiottu lattiat kevyesti...huh!


ENSIMMÄISET LISTAT PAIKOILLAAN!!

Maali on puolikiiltävää, tykkään tosi paljon että se jättää himmeähkön kiillon sekä puun syyt hieman näkyviin. Vielä jäi yläkertaan maalattavaa, logistinen painajainen saada yleiset käytävätilat joskus maalattua! Portaat maalaan luultavasti myös jossain vaiheessa, sitten asutaan tovi vain alakerrassa.


Poikani "kesätöissä" maalaamassa terassikaiteita, siistiä jälkeä tuli!

Piharakennus etenee vauhdilla! Ulkomaalaukset ja terassi tehty sekä sisällä seinien eristykset ja paperoinnit valmiina. Lattiaa tasoitettu, väliseinät nousevat seuraavaksi. Ilmanvaihtoputket on paikallaan. Talon rakentamista taas uudelleen :)

Melkoista palapeliä tämä raksaaminen on, jatkuvasti pitää tehdä valintoja mutta ennen kuin pystyt tekemään valintoja joudut perehtymään sen seittämäänkymmeneen asiaan ja vertailemaan hintoja ym. Sitten huomaat ostaneesi jotain liikaa/liian vähän vaikka kuinka laskit tarpeen. Onneksi ylimääräistä tavaraa voi helposti kierrättää somen kautta. Pakko on tehdä inventaariota vähän väliä tai muuten hukutaan raksatavaraan.


yv av haku sovittu, tavara kiertoon :DVälillä on pysähdytty ihailemaan aikaansaannoksia, nautittu kesäpäivistä. Meillä on venepaikka kivenheiton päässä, muistettiin käydä sitäkin fiilistelemässä. Ehkä ensi kesänä paikalla on kalojen lisäksi vene, jolla päästään merelle seikkailemaan :)


Kommentit