Blogi 5 vuotta!

Blogin päivittäminen on hidastunut yhtä tahtia rakentamisen venymisen kanssa.

Viisi vuotta sitten, kun minä Raisa aloitin blogin meidän rakennusprojektista, oli haaveissa kirjoittaa paljon ja ladata kuvia sisustuksen yksityiskohdista sekä valmiista talosta. Neljän vuoden rakentamisen jälkeen takki on tyhjä. Sisustaminen ei ole kiinnostanut hetkeen, rakennusblogien seuraaminen on jäänyt vähiin. Onneksi nyt olen tiedostanut tilanteen, ilo ja innostus alkavat ehkä palailemaan.

Ollaan asuttu talossa jo kohta kolme vuotta, keskeneräisyyden keskellä. Omaan kauneutta kaipaavan silmään sattuu, mutta minkäs teet kun ei ole voimat riittäneet viimeistelyyn. Nyt ollaan loppusuoralla ja kesään mennessä listat yms. saadaan paikoilleen. Pakko.

Piharakennuksen tekeminen samaan aikaan talon kanssa on ollut hullun hommaa. Ilman saunaa eläminen tekee saunomisesta nauttivan ihmisen äkäiseksi. Onneksi mies on nyt jaksanut piharakennuksessa panostaa saunan, kylpyhuoneen, takkahuoneen ja wc:n tekemiseen valmiiksi eli äkäisyys vihdotaan pian pois :)

piharakennuksen kylpyhuoneen laatoituksessa hirsiseinäteemaa

Kaikki tekeminen on vaatinut uhrauksia; taloudellisia, terveydellisiä eivätkä ihmissuhteetkaan ole säästyneet osumilta. Miehen keskityttyä itse rakentamiseen päivätyön ohella, minä olen opiskellut kaksi ammattitutkintoa ja perustanut yrityksen. Huh! Nyt on päätetty, että kaikesta suorittamisesta toipuminen alkaa todenteolla kesällä, toivotaan että se onnistuu.

Aika ankea kirjoitus pitkästä aikaa, mutta tämmöistäkin rakentaminen voi olla. On meillä ollut mukaviakin hetkiä, viimeksi eilen juhlittiin nuorimman lapsen syntymäpäiviä.
Ihmiset tekevät kodin, ei tarkkaan harkitut yksityiskohdat sisustuksessa tai virheetön maalipinta.

Onnea Uusiokolo 5 vuotta (-2 kuvan kakusta)

Kommentit

  1. Voi että, itsekin olen haaveillut piharakennuksesta, jossa olisi sauna ja iso huone takan kera. Sitä voisi pitää vierashuoneena myös. Jäänpä seurailemaan miten etenee!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Viestisi piristää päivääni!